Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатика

Прегледах няколко теми и прочетох много мнения,но не успях да открия отговор на проблема който имам от 2 дни.Ако съм пропуснал някъде нещо,ще се радвам някой да ме упъти към конкретното мнение.
    Накратко за проблема ми...Климатика ми не работеше от известно време и миналата седмица отидох на сервиз да ми го заредят.Имаше едно уплътнение което беше за смяна,смениха го,заредиха го и си казах..."Всичко вече е ОК"...Да,ама не.Още от самото начало ми направи впечатление,че не духа студено.Беше ми казано..."То сега времето е горещо...трябва да я покараш и ще задуха студено." Тръгнах,покарах...студено така и не стана,по-скоро хладно.От вчера обаче спря да духа и хладното и при включването му се чува съскане някъде отпред в таблото.Отидох пак в сервиза...и сега отговора е "Изпарителя е...трябва нов...450-500лв. ще струва".
    Искам някой да сподели мнение...Това ли е евентуално проблема и можеше ли да бъде избегнат преди зареждането на климатика с някаква проверка на системата или знам ли там какво...Или просто съвет как да се справя....

Първоначално публикувано от ZhoroPI Покажи съобщение
    Прегледах няколко теми и прочетох много мнения,но не успях да открия отговор на проблема който имам от 2 дни.Ако съм пропуснал някъде нещо,ще се радвам някой да ме упъти към конкретното мнение.
    Накратко за проблема ми...Климатика ми не работеше от известно време и миналата седмица отидох на сервиз да ми го заредят.Имаше едно уплътнение което беше за смяна,смениха го,заредиха го и си казах..."Всичко вече е ОК"...Да,ама не.Още от самото начало ми направи впечатление,че не духа студено.Беше ми казано..."То сега времето е горещо...трябва да я покараш и ще задуха студено." Тръгнах,покарах...студено така и не стана,по-скоро хладно.От вчера обаче спря да духа и хладното и при включването му се чува съскане някъде отпред в таблото.Отидох пак в сервиза...и сега отговора е "Изпарителя е...трябва нов...450-500лв. ще струва".
    Искам някой да сподели мнение...Това ли е евентуално проблема и можеше ли да бъде избегнат преди зареждането на климатика с някаква проверка на системата или знам ли там какво...Или просто съвет как да се справя....
    Можело е, ама тези нещастници не са направили проверка. Искай си парите
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Нали...И на мен ми мина тази мисъл

Comment

Съскането се получава, когато фреона в системата е много малко. Аз имах големи проблеми с моя климатик, има 2 снадки на тръбите където слизат вече вътре в купето, падат се зад смукателните колектори на мотора, има 2 "О" пръстена може да са за смяна.

Comment

гледам в профила ти пише Лондон, това там си се случи, и там ли ги има тия мизерници които гледат само да ти вземат парите
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Не,не се случи в Лондон,а тук в Бургас.Но положението там е същото,дори и по-зле по мое мнение. Там ходих да го зареждам преди около месец,тъй като се подготвях за пътуването към БГ.Отидох в Kwik Fit,сервиз който се води качествен по отношение на климатици.Сложи пакистанеца двата маркуча,настрои машината и влезе да пие кафе.По едно време идва и вика..."Готово" И аз си тръгвам.След 3-4 дена пак никой в климатика.Отивам директно пак там,при него за обяснение и получавам следния отговор..." Аз не мога да проверя дали има пропуски някъде по системата,машината ми може да открие само големи дупки?!?...ако имаш някъде малък пробив не мога да го открия?!?...Sorry...отиди там зад ъгъла в един друг сервиз..там могат"....И тогава реших,така и така се прибирам до БГ,ще го оправя там. А то какво стана...там платих за нищо и тук платих за нищо и климатик нямам.
            И сагата продължава....)))

Comment

Не,не се случи в Лондон,а тук в Бургас.Но положението там е същото,дори и по-зле по мое мнение. Там ходих да го зареждам преди около месец,тъй като се подготвях за пътуването към БГ.Отидох в Kwik Fit,сервиз който се води качествен по отношение на климатици.Сложи пакистанеца двата маркуча,настрои машината и влезе да пие кафе.По едно време идва и вика..."Готово" И аз си тръгвам.След 3-4 дена пак никой в климатика.Отивам директно пак там,при него за обяснение и получавам следния отговор..." Аз не мога да проверя дали има пропуски някъде по системата,машината ми може да открие само големи дупки?!?...ако имаш някъде малък пробив не мога да го открия?!?...Sorry...отиди там зад ъгъла в един друг сервиз..там могат"....И тогава реших,така и така се прибирам до БГ,ще го оправя там. А то какво стана...там платих за нищо и тук платих за нищо и климатик нямам.
              И сагата продължава....)))
              Ами честито - търсете си правата
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Вземайки си някой лев назад не ми върши кой знае колко много работа.Това което ме интересува сега е дали последната диагноза е вярна и как бих могъл да отстраня проблема възможно най-бързо.?И това ли е наистина цената която трябва да платя.Интересуват ме мнения в тази посока.

Comment

Вземайки си някой лев назад не ми върши кой знае колко много работа.Това което ме интересува сега е дали последната диагноза е вярна и как бих могъл да отстраня проблема възможно най-бързо.?И това ли е наистина цената която трябва да платя.Интересуват ме мнения в тази посока.
                  Всичко тук ще е сметка без кръчмар. Трябва ти специалист, който да ти дефинира точно проблема и тогава - сметка
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Е нали от "специалист" идвам де...с ей такива букви пише "Авто-климатици и прочие и прочие"...)))
                    Поне някой да каже мога ли да взема такъв изпарител втора ръка,някакви примерни цени или трябва да е задължително нов.

Comment

Е нали от "специалист" идвам де...с ей такива букви пише "Авто-климатици и прочие и прочие"...)))
                      Поне някой да каже мога ли да взема такъв изпарител втора ръка,някакви примерни цени или трябва да е задължително нов.
                      Амиии дали проблемът е там
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Е знам ли...затова и питам тук,ако някой е минал през това...По принцип си прав,че е най-добре човек специалист в сервиз да изкаже мнение,но рискувам почивката ми да мине в търсене на сервизи за климатици и изслушване на майстори и псевдо-специалисти.
                        А и звукът който се чува от таблото е специфичен и едва ли могат да бъдат много и различни причините за него.
                        Но съдейки по активността,явно не много хора са имали подобен проблем.

Comment

Амо по принцип се прави така: ако не може да се открие проблем се слага оцветител (безвредед е,споко) във фреона и ако изпусне отнякъде се гледа с ултравиолетова светлина и специални очила. Така се открива проблема и се отстранява, че някой сервизи дори и гаранция дават. След време обаче нещо друго се скапва, пр някой датчик, съответно гаранцията това не го поема, и така филма пак се почва...
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Не с оцветител, а с датчик за наличие на фреон е истината
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Е в Бургас няма ли някой клима майстор с такава джаджа да улови теча на фреон? Ако ти се разхожда до Варна веднага ще ти кажа къде е майстора ама и при тебе не може да няма.
                              ----------------------
                              156 SW 1.8TS 07.2001
                              Fiat Tipo 1.4Mi
                              ----------------------

Comment

Working...
                              X